Search

“Procesele icoanelor” continua

1/11/2007

Dragi prieteni,

Procesele deschise de “Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios” impotriva deciziei 323/2006 a CNCD continua in lunile noiembrie si decembrie 2007.

Va vom tine la curent si ii indemnam pe sustinatorii nostri sa ne pomeneasca in rugaciunile lor, pentru izbanda.
Cu noi este Dumnezeu!

Postat in actiuni, stiri | 2 Comentarii »

2 Responses

 1. ana maria Says:

  Cred ca aceasta “lupta” impotriva icoanelor este o disputa absurda, fiindca nici un om care este botezat in numele Sfintei Treimi nu poate exista si trai fara icoane. Prin icoane sfintii traiesc in continuare pe acest Pamant, chiar daca s-au urcat la cer si au devenit “casnici cu Dumnezeu in Imparatia Cerurilor”. Avem nevoie de sfinti pentru a-i urma ca un model viata. Ne arata cum putem deveni prieteni ai lui Dumnezeu. Sa ne fereasca Dumnezeu de mania Sa asupra noastra cu dreptate. Cum altfel putem sa-i cinstim pe sfinti, decat cinstind sfintele icoane si rugandu-ne sfintilor reprezentati in icoane. Ar fi cea mai mare greseala sa se scoata icoanele din scole si din institutiile publice, fiindca atunci nu am mai avea nici o sansa sa speram la un popor cu adevarat crestin (si cu fapta, nu numai cu numele de crestin). Ar insemna sa-L scoatem pe Dumnezeu din viata noastra. Atunci toata lumea ar fi un haos total.
  Sa ne ajute bunul Dumnezeu ca sa destrame toate sectele care-L batjocoresc pe Dumnezeu si sfintii Sai prin actiunile sale necrestine.
  Cine cere scoaterea icoanelor este clar ca nu l-a cunoscut pe Dumnezeu si este rob al diavolului.
  Daca vom renunta la icoane, la cruce, la rugaciune si la tot ce este placut lui Dumnezeu, degeaba mai traim; de fapt nici nu mai traim, fiindca acolo unde nu este Dumnezeu (El fiind Calea, Adevarul si Viata) nu exista viata, ci moarte. Degeaba traim trupeste daca sufleteste suntem morti. Nu ne foloseste la nimic.
  Scoaterea icoanelor, mai ales din scoli, i-ar duce pe tineri la o ratacire totala. Nu ar avea un ghid pe care sa-l urmeze, pentru a-si trai viata; ghidul fiind Dumnezeu si sfintele puteri ceresti.

 2. gherghel bogdan Says:

  ca si crestin va indemn la rabdare, dar mai ales la toleranta. va rog insistent sa nu mai folositi niciodata expresia “este clar ca e rob al diavolului”. ratacirea totala a tinerilor exista deja, din pacate icoanele nu au facut minuni in acest sens. nu pledez pentru scoaterea lor, dimpotriva, imi doresc ca fiecare elev sa isi poata reprezenta convingerile in spatiul scolii, care in fond este al sau. va rog doar sa priviti lucrurile nepartinitor si sa vedeti si dreptatea “adversarului”

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

TRAFIC TRIPUL - Directo Web