Search

“Procesul icoanelor”, parte dintr-un plan de distrugere a credintei

24/6/2007

Dumitru Manolache, Gardianul, 22 iunie 2007

“Suntem de acord sa respectam minoritatile, cerand imperios minoritatilor sa respecte majoritatea” (P.S.Vincentiu, Episcop Vicar Patriarhal)

Recentul anunt al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii privind un asa-zis acord al Justitiei referitor la scoaterea icoanelor din scoli face parte dintr-un scenariu prin care se urmareste distrugerea credintei si compromiterea Bisericii Ortodoxe Romane.

Problema interzicerii icoanelor in scolile romanesti este readusa ciclic in atentia opiniei publice. Cum aratam si cu alte prilejuri, ea face parte dintr-un plan mai amplu, ce cuprinde in fond actiuni ofensive ale unor grupuri minoritare care, sub pretextul unor drepturi democratice, ataca morala crestina si Biserica, in special, Biserica Ortodoxa Romana. Protestele amplasarii Catedralei Mantuirii Neamului in Parcul Carol, precedentele actiuni de eliminare a simbolurilor crestine din scoli si paradele homosexualilor organizate in capitala Romaniei sunt doar cateva exemple care probeaza cele afirmate mai sus.

Ca avem de-a face cu o campanie bine orchestrata o demonstreaza implicarea in aceste actiuni a unor institutii, asociatii, organizatii ale asa-zisei societati civile, precum si mijloacele profesioniste pe care acestea le folosesc pentru a manipula opinia publica si presa: dezinformarea, folosirea unor date si informatii reale, alaturi de date si informatii false etc.

Cum poate fi caracterizat altfel decat manipulare anuntul conducerii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), facut acum cateva zile catre agentiile de presa, in care se spunea ca justitia s-a declarat „de acord“ cu recomandarea nr. 323/2006 a acestei institutii privind eliminarea din scolile publice a simbolurilor religioase, de vreme ce decizia Curtii nu este definitiva?

Conform anuntului respectiv, Curtea de Apel Bucuresti ar fi respins ca neintemeiata contestatia Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, la recomandarea citata.

O actiune premeditata, o comanda a unor cercuri interesate

Pentru informarea corecta a cititorilor, trebuie spus ca decizia in cauza a mai fost contestata si in alte procese, aflate la aceasta data pe rol la Curtea de Apel Bucuresti, si ca Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului va merge mai departe cu procesul, decizia Curtii de Apel invocata de CNCD aflandu-se la prima instanta si, deci, supusa cailor legale de atac.

Mai trebuie spus ca membrii CNCD care au lansat informatia falsa in mass-media sunt functionari publici, platiti din banii cetatenilor, care, cu certitudine, cunosc faptul ca in acest moment, in Romania, nu exista nici o lege in vigoare care sa interzica expres prezenta simbolurilor religioase, nicaieri in spatiul public din tara noastra. Prin urmare, actiunea lor este premeditata si de aceea suspectata a raspunde comenzilor unor cercuri interesate sa compromita morala crestina si Biserica.

Anuntul CNCD este o manipulare, un abuz

Prezent la sedintele „Gardianul“ din aceasta saptamana, PS Vincentiu, Episcop Vicar al Patriarhiei Romane, a remarcat caracterul manipulator al anuntului facut de CNCD, aratand ca „icoanele nu vor pleca din scoli. Ceea ce s-a spus este, din nefericire, un abuz. Suntem de acord sa respectam minoritatile, cerand imperios minoritatilor sa respecte majoritatea. Fiindca asistam la o dictatura a minoritarilor, majoritatea fiind batjocorita. In toata Europa, problema icoanelor se lasa la latitudinea comunitatilor. Daca aceasta considera ca nu este oportuna prezenta unui simbol religios in scoala, nu este, dar daca considera ca este, atunci este“, a declarat Prea Sfintia Sa.

Se incearca distrugerea credintei si uciderea sperantei

Este de remarcat faptul ca diversiunea Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a fost lansata la doar cateva zile dupa publicarea in cotidianul parisian „Le Monde“, la 12 iunie, a unui articol extrem de critic la adresa Bisericii Ortodoxe Romane, semnat de corespondentul de la Bucuresti al acestei publicatii, Mirel Bran. In articolul din “Le Monde” se afirma ca Biserica Ortodoxa ar fi blocat decizia CNCD si ca aceasta ar sustine ca homosexualitatea este un pacat mortal. Intr-un comunicat al Patriarhiei Romane, aceste afirmatii sunt catalogate, pe buna dreptate, drept fabulatii.

Faptele demonstreaza insa ca este vorba de o campanie impotriva crestinismului romanesc, „un atac la fiinta nationala“, cum apreciaza Catalin Croitoru, presedintele Federatiei Educatiei Nationale, un sindicat ce reuneste peste 50.000 de profesori din intreaga tara.

Si mai categorica este pozitia binecunoscutului regizor Dan Puric. Domnia sa a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca „neamul romanesc a coagulat in jurul credintei“, iar in prezent exista o campanie de spalare a creierelor si sufletelor de care natiunea, prin presa responsabila, trebuie sa fie constienta. „Se lucreaza cu cozi de topor pentru a distruge credinta si a ucide speranta“, a mai spus Puric.

Postat in stiri | 1 Comentariu »

One Response

  1. Ionel Iorga Says:

    Trebuie sa avem credinta si speranta!
    Daomne ajuta!

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

TRAFIC TRIPUL - Directo Web