Search

Campania „Salvati icoanele copiilor” – Textul contestatiei impotriva deciziei CNCD (pentru PERSOANE FIZICE)

13/12/2006

Persoanele fizice care doresc sa depuna contestatie oficiala impotriva deciziei CNCD de a recomanda eliminarea din scolile publice a simbolurilor religioase, o pot face individual sau pe o lista de persoane. Depunerea contestatiei (intitulata in cele de mai jos “plangere”) este prevazuta drept cale de atac in legislatia conform careia functioneaza CNCD. Cu cat mai multe astfel de contestatii cetatenesti, cu atat mai bine, pentru ca CNCD nu doar sa fie constient de opozitia la decizia sa, ci si sa fie pus intr-o situatie dificila dpdv legal.

Raspunsul la contestatii trebuie dat de CNCD in 30 de zile de la depunere.

Descarcati de mai jos cele doua tipuri de contestatii (click dreapta – save target as… si deschideti cu word sau alt editor de text):
persoane fizice individuale
persoane fizice-lista

Puteti folosi un text propriu, insa cu exceptia cazurilor in care aveti la dispozitie un jurist care poate scrie o contestatie argumentata, recomandam folosirea acesteia.

Modalitati de depunere (data limita este 20 decembrie 2006!):
– prin posta, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire
– direct la sediul CNCD (cereti numar de inregistrare, pe loc)
– prin fax (sunati imediat si cereti numar de inregistrare)
Va rugam urmariti conetstatia si solicitati numar de inregistrare!
Trimiterea prin email sau fara semnatura reprezentantului si stampila nu este recomandata.

Solicitam tuturor persoanelor interesate in aceasta cauza sa depuna contestatie. NU VA LASATI INSELATI DE REFUZUL MINISTERULUI EDUCATIEI DE A APLICA RECOMANDAREA. Trebuie facut tot posibilul ca RECOMANDAREA SA FIE DESFIINTATA IN INSTANTA, pentru a evita ca ea sa fie utilizata de un guvern viitor in cazul in care ramane definitiva.

Postat in actiuni | 17 Comentarii »

17 Responses

 1. Neghina Mihaela Says:

  salvati icoanele din scoli si institutiile publice,

 2. Adrian Hulea, economist Says:

  Va rog sa explicati pe site diferenta juridica intre Protest si Plangere. Aceasta deoarece oamenii considera ca au semnat deja si nu vad rostul unei alte hartii/document.

  Doamne ajuta-ne si lumineaza-ne mintea!

 3. Minerva Frunzeti Says:

  Nu sunt de acord cu scoaterea icoanelor din scoli.

 4. MIRCEA POPA Says:

  Sunt un absolvent de Stiinte Politice al SNSPA si vreau sa comentez adevarata intentie a acestui Emil Moise.
  In primul rand am fost direct afectat de acest Emil Moise care atentie a facut presiune la moderatorul e-grupului YAHOO de studenti ai SNSPA-ului(numit INFOASSP) sa ma dea afara abuziv pentru faptul ca am sesisazat ca Masoneria vrea sa distruga fundamentul religios al poporului roman si sa darame Bisericile.Acest Moise a facut propaganda anti-religioasa asidua pe grupul virtual de studenti moderat de un anume Bogdan Florian,fiul unei nulitati universitare pesediste iudeo-masonica numita Alexandru Florian.Promovat pe baza nepotismului universitar,acest Bogdan Florian in calitate de seminarist si-a permis sa invite studentii la Marsul Homosexualilor.Acesta este bun prieten cu Moise si il lasa sa abereze si sa faca propaganda antireligioasa pe grupurile studentilor.Totodata acest Emil Moise se mandrea in ajunul meciului dintre Steaua si Middlesbrough ca tzine cu adversarii,adica cu englezii.Ca sa va dati seama ca el nu este nu numai impotriva religiei dar si impotriva acestei natii.
  M-am manifestat destul de vehement spunand textuali “ca Masoneria vrea sa darame Biserica Ortodoxa”prin intermediul ONG-urilor infecte ale lui Soros care au virusat constiinta acestui neam si au subordonat intreaga intelectualitate cercurilor lor oculte.
  Va pt spune ca in spatele acestui Moise se afla o intreaga pleiada sau gasca de masoni si intelectuali de calitate indoielnica dar si cercurile feministe care,in mintea lor bolnava acumuland frustrari gen considera ca societatea romaneasca si normele sunt patriarhale deoarece ii atribuie lui Dumnezeu o acceptiune paterna.Iar primul pas catre distrugerea acestei societati este desfiintarea sau diminuarea rolului religiei.Feminismul este de fapt terorismul femeilor si a elementelor masculine de joasa spetza care sub pretextul promovarii egalitatii de gen vor sa distruga fundamentele religioase ale statelor traditionale adica cele catolice si ortodoxe asta pentru a creea confuzie in interesul cercurilor masonice in special cele bazate pe KABALA instaurand o societate in care oamenii sa nu mai aiba constiinta apartenentei la gen si a religiei considerata ca o expresie a societatii patriarhale.
  Practic ei il scot la inaintare pe Moise care cu stilul lui ce denota o sanatate mintala indoielnica vor sa isi puna in aplicare planul diabolic.
  Mie mi s-a interzis accesul la libera exprimare pe grup si am fost dat asta la 17 ani dupa Revolutie.E ca si cum ai spune ca in Romania exista detinuti politici.
  Iata ca dupa amenintarea otomana,cea comunista avem de-a face si cu amenintarea ONG-ist Sorosista pentru distrugerea religiei.
  Salvati asadar icoanele de acest mare pericol.

 5. cristian Says:

  emil asta care vrea sa scoata icoanele din scoli este un om necredincios.Daca vrea asa de tare sa scoata icoanele din scoli sa renunte nu are sanse,mai bine sa-si scoata gandurile astea din creierul ala de gaina.Sa faca legi doar la el acasa nu in invatamant.

 6. SalvaÅ£i Icoanele Copiilor! » Blog Archive » Salvarea simbolurilor religioase in scolile publice: ACTIUNE, ACUM! Says:

  […] Deputatii cer mentinerea icoanelor in scoliLiga “Pro Europa” ataca religia in scoli fara stirea ministeruluiCampania “Salvati icoanele copiilor” – TEXTUL CONTESTATIEI impotriva deciziei CNCD (pentru persoane fizice)Ministerul EducaÅ£iei ÅŸi Cercetării respinge recomandarea CNCDIcoana ce ne ocroteÅŸteCampania “Salvati icoanele copiilor” – TEXTUL CONTESTATIEI impotriva deciziei CNCD (pentru persoane juridice)Icoane pentru CNCDPe Ceahlau, nu vor fi scoli fara icoane !Presedintii Comisiilor de Invatamant ale Camerelor Parlamentului cer pastrarea icoanelor in scoliPersonalităţi pentru icoane (IV) […]

 7. rastoaca olivia Says:

  LA MULTI ANI CU DUMNEZEU!
  BUNA ZIUA!
  AM DE ADAUGAT CA SINT O OARECARE CARE VREA CA TOATA MIZERIA ASTA ERETICA SA SE SFIRSEASCA ACUM!
  NU SINT DE ACORD CU DEZBINAREA CRESTINILOR DE ORTODOXIE SI DE DREAPTA CREDINTA IN DOMNUL!!
  SA DEA DOMNUL SA SE SFIRSEASCA CU TOT RAUL ARUNCAT ASUPRA CREDINTEI ADEVARATE SI CURATE.
  NU SINT DE ACORD CU CEI CE INDEPARTEAZA PE RESTUL DE LA MINTUIRE!
  CU CE VOM RASPUNDE IN FATA CELUI PREAINALT LA DREAPTA JUDECATA??!
  OARE NOI CRESTINII SINTEM ATIT DE ADORMITI ,LA LUPTA CONTRA RAULUI ANTICRESTINESC!!
  /////DOAMNE AJUTA!!//

 8. rastoaca olivia Says:

  COPII SINT O BINECUVINTARE DUMNEZEIASCA SI NU TREBUIESC INDEPARTATI DE ICOANA SACRA SI DE DOMNUL!
  CUM SE POATE ASA MIZERIE?!
  DOMNUL A SPUS:LASA-TI COPII SA VINA LA MINE.
  CUM PUTEM NOI OPRI LUCRAREA HARULUI DUMNEZEIESC ?

 9. marian Says:

  dar cu siguranta prin UE se pune inceput sfarsitului

 10. MARIN Says:

  DRAGI FRATI INTRU HRISTOS.

  ORTODOXIA=IERARHIA
  ORTODOXIA ESTE MAMA ROMANIEI .
  SI INVATATURA ORTHODOXA SA PASTRAM SI SA CINSTIM ICOANELE, ACASA SI IN SCOLI ,INSEMNA A NE RECUNOASTE ISTORIA SI CA SINTEM ROMANI SI CRESTINI DE 2000.ANI CU DOVEZI, ICOANELE ,BISERICILE MANASTIRILE ISTORICE,ETC. CEI IMPOTRIVA ICOANELOR IN SCOLI PENTRU INCEPUT, VREAU SA INSTAUREZE ANARHIA DE FAPT.ADICA SA NU MAI FIE EDUCATI COPII DE MICI CRESTINESTE (CI SA DECIDA EI CIND OR FI MARI SA ALEAGA CE VOR SI CUM VOR FARA CALAUZA (DUHOVNIC) CUM E STILUL ANARHIC SECTAR) SEFUL ANARHIEI ATICHRIST (SATAN)STIE CE FACE,,,CRED CA DEMOCRATIA ASTA NE C-AM INPINGE INCET IN ANARHIE.

 11. theodhot Says:

  Nu stiu ce sa mai zic.
  Lumea a innebunit!
  Daca renuntam la icoane si la simboluri crestine, trebuie sa renuntam si la stema Romaniei a carei vultur tine in cioc Sf. Cruce. Stema Romaniei nu se gaseste in orice institutie publica? Ce e domnule cu astia? Vor sa nu omoare cu zile? Despre profesorul ala nu pot sa spun nimic. Nu cred ca ar trebui sa fie numit profesor. In mod clar celebritatea nu se castiga in asemenea mod.
  “Divide et impera”-nu lasati sa se intample asta”

 12. marian visan Says:

  doamne ajuta!ar trebui o actiune mai ampla desfasurata pe aceasta tema.massmedia doarme acum dar se trezeste cand este vb de tot felul de lucruri oribile.macar pe Dumnezeu sa nu ni-L ia in rest nu ne mai intereseaza .se incearca aducerea copiilor nostri ,treptat,iar la vreo ‘epoca de aur’?! dar dupa cum stiti un nebun arunca o piatra in apa si 10 intelepti se framanta cu sa o scoata… dar mai avem nevoie de intelepti…multumim.

 13. LOVIN COSMIN Says:

  Partizanii diavolului de tip E.Moise sunt persoane cu scopuri precise,anticrestine,anticulturale. Nu se poate dialoga rational cu acesti oameni care sunt angajati intr-o lupta diabolica fara scrupule impotriva normalului a bunului simt si a insasi creatiei ,in care jertfessc orice chiar proprii copii.Massmedia le face jocul difuzindu-le ideile ,amplificand un fenomen aproape inexistent care tine de patologic transformandu-l in problema nationala.Inevitabil poporul nostru crestin ortodox, va sti sa-si apere identitatea si valorile,cu orice pret,asa cum a facut-o aproape 2000 de ani ,chiar fara aportul conducatorilor politici “europeni”

 14. Andrei Nicoleta Says:

  Sa ne pastram credinta in Dunmnezeu.
  Sa nu ne mai miram de inundatii si ca ne merge din ce in ce mai rau atat timp cat IL alungam pe DUMNEZEU de la noi,din sufletale noastre.Pentru ce atunci II cerem ajutorul daca acum nu vrem sa auzim de EL? Nu suntem oare fatarnici si necredinciosi?
  LUMINEAZA-NE MINTEA DOAMNE SI AJUTA NECREDINTEI NOASTRE.

 15. Dan Tudorache Says:

  Romaani,
  Singurul Dumnezeu adevarat este Sfanta Treime, asa cum O stim noi ortodocsii. NIMENI nu are dreptul sa ne desparta de Dumnezeu, nici macar legea. Iar daca legea ne desparte de Dumnezeu, atunci ea devine FARADELEGE. Democratia a disparut din tot vestul Europei in momentul in care s-a inceput “controlul asupra manifestarilor religioase”. La fel, democratia a disparut din Canada si America in momentul in care, in numele “corectitudinii politice” s-a inceput o campanie de spalare a creierului, de alienare a adevaratilor crestini. CINE E CRESTIN E CRESTIN ABSOLUT TOT TIMPUL. NU ARE NIMENI, CU EXCEPTIA DUHOVNICILOR SI IERARHILOR BISERICII NOASTRE ORTODOXE, DREPTUL SA NE SPUNA CAND SI UNDE “AVEM VOIE” SA NE FACEM CRUCE, SA PUNEM ICOANE, SA PURTAM CRUCIULITE LA GAT SAU SA VORBIM DESPRE DUMNEZEU. IAR DACA CINEVA INCEARCA SA NE SPUNA CUM SA NE PRACTICAM RELIGIA, ACEL CINEVA FACE PERSECUTIE IMPOTRIVA CRESTINILOR. NIMENI NU ARE VOIE SA CLINTEASCA NICI O LITERA DIN CEEA CE A PORUNCIT HRISTOS. NIMENI NU ARE VOIE SA TRANSFORME ROMANIA (SAU VREUN ALT STAT) IN SODOMA. NU TOT CE INSEAMNA “LIBERTATE” ESTE PLACUT LUI DUMNEZEU. NIMENI NU ARE VOIE SA NE SPUNA CA ICOANELE SUNT “OFENSATOARE” DAR PREZENTA DESFRAULUI SI A HOMOSEXUALITATII PE STRAZI, IN SCOLI SI IN ALTE INSTITUTII PUBLICE SI PRIVATE ESTE “NORMALA”. NIMENI NU ARE VOIE SA NE IMPUNA ALTE VALORI DECAT CELE ALE BISERICII ORTODOXE, SINGURELE VALORI REALE CARE AU EXISTAT VREODATA IN LUME. SA NE DEA DUMNEZEU PUTERE SA REZISTAM SI SA INVINGEM, CACI FARA DE EL NU PUTEM FACE NIMIC. AMIN.

 16. Nectaria Says:

  Mai sus la raspunsul numarul 4 Mircea Popa a explicat destul de clar care sunt dusmanii icoanelor. Recent a fost marsul homosexualilor si aici se pot observa aceeasi oameni care lupta si impotriva icoanelor.

  Observ in ultima vreme foarte multe lupte impotriva bisericii care este cea mai mare intr-o tara. In unele tari se lupta impotriva bisericii catolice, la noi impotriva bisericii ortodoxe. Ce motiv au sa lupte impotriva bisericii catolice sau a celei baptiste, chiar daca si cele doua s-au pronuntat impotriva homosexualilor.

  ATI AUZIT DE RAVAGIILE PE CARE LE FACE MCC-ul?? Asa zisa biserica care are preoti si preotese homosexuali???

  Cautati pe internet si verificati. I-am avut recent in tara cu ocazia paradei Gay. Ii vom avea curand la SIBIU ptr ca urmatorul lor proeict este sa se infiltreze in ecumenism si vom avea prieteni si dusmani crunti aproape. Doamne fereste. Putere preotilor si tuturor care trebuie sa infrunte rautatile astea. Putere celor care ne apara credinta noastra stramoseasca, singura adevarata.

  http://www.wouldjesusdiscriminate.com/

  Cititi si va minunati. Si aici despre ecumenism:

  http://www.mccchurch.org/AM/TextTemplate.cfm?Section=Ecumenism_and_Inter_Religious_Initiatives&Template=/CM/HTMLDisplay.cfm&ContentID=3363

 17. alex Says:

  nu sant de acord cu voi , eu cred in liberul drept de alegere si nu de ami fi impusa o religie 🙁 sant ortodox ) de acea scoaterea icoanelor din biserici ar fi un lucru intelept, nu ar fi normal ca,,,, copilul meu sau al altuia sa stea cu icoana in fata toata ziua. dacai face cuiva placere acest lucru …la biserica isi poate inplini dorinta si daca nu stie unde e biserica il ajut eu adica sa vina la suceava ca nu mai poti trage o besina ca sa umplut de biserici

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

TRAFIC TRIPUL - Directo Web