Search

Actiunea continua!

24/11/2006

Daca nu ati facut-o inca:

– semnati pentru pastrarea simbolurilor religioase in scoli la www.civicmedia.ro.
– trimiteti textul petitiei individuale la CNCD.

Postat in actiuni | 16 Comentarii »

16 Responses

 1. Mircea Craciunescu Says:

  Razboiul nevazut continua!

 2. Stanca Augustina Says:

  E de-a dreptul strigator la cer….sunt PRO

 3. Calu TEODOR Costin, avocat Says:

  Sunt pentru mentinerea icoanelor in scoli si in alte institutii publice ! In acest moment exista institutii publice in care nu exista icoane si nici alte simboluri crestine ! Intrind acolo si constatind lipsa simbolurilor religioase crestin ortodoxe sunt prevenit ca ma pot astepta la tot ce este mai rau ,ca voi fi primit cu raceala, cu ostilitate – caci acolo nu exista nici dra-goste pentru Dumnezeu si nici respect pentru cetatenii acestei tari care in proportie de 98% sunt crestini ortodocsi ! Cei care ne cer sa renuntam la credinta noastra ,ne vor cere sa renuntam si la istoria noastra si la limba noastra si la identitatea noastra !

 4. ROrtodox Says:

  Mai marii nostri si-au dat arama pe fata cum se zice. Scepticismul privitor la UE se confirma. UE inseamna sfarsitul libertatii umane si renuntarea la icoane este doar unul din exemple. Nu putem face dictatura minoritatilor. drepturile omului ce ni le flutura astia pe sub nas sunt ridicate pe un piedestal atat de inalt incat nu toti ajung la ele. Sa fim tari si sa luam aminte! E vremea cernerii!

 5. Gabriel Alexe Says:

  De ce ii deranjeaza icoanele in scoli si nu ii deranjeaza nuditatile din presa si televiziune? De ce nu ii deranjeaza manelele care rasuna pe strazi? Poate prin curvasarie si manele simte Emil Moise ca traieste liber; icoanele nu-i dau pace insa.

 6. Angelica - o romanaca din Canada. Says:

  Doamne Ajuta!

  De vom lasa pe cei necredinciosi sa scoate sfintele icoane din scoli si nu numai…vom da dovada in fata lui Dumnezeu ca noi nu avem credinta destula sa aparam, ateii de hula impotriva sfintelor icoane, care sant ferestre catre Dumnezeu.
  Ci noi trebe sa sustinem cu orice pret credinta noastra stramoseasca, sa aratam ca noi credem in Marele si Bunul Dumnezeu. Iar sfintele icoanele fac parte din noi, viata noastra, biserica noastra si cultul nostru de crestin ortodox.
  Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu !

 7. Angelica - o romanaca din Canada. Says:

  La usa milostivirii

  (rugaciune catre Maica Domnului)
  de Sfantul Ioan Iacob-Hozevitul

  Preasfanta Maica si Fecioara,

  Nadejdea sufletului meu,

  Tu esti a mea mijlocitoare

  La Milostivul Dumnezeu.

  De n-ar avea in ceruri lumea

  Rudenie de pe pamant,

  Atunci ar fi pustie viata,

  Asemenea unui mormant!

  De nu erai Tu primavara

  A veacului intelenit,

  Ar fi ramas de-a pururi iarna

  Si soarele n-ar fi zambit.

  De n-ai fi revarsat Tu zorii

  Peste pamantul adormit,

  Atuncea umbra cea de moarte

  Ar fi ramas fara sfarsit.

  Iar astazi, Preacurata Maica,

  Cand toti ne-am abatut la rau,

  De nu Te vei ruga fierbinte

  Ne paraseste Fiul Tau!

  Trimite semn de pocainta

  Poporului nedumerit

  Si ada iarasi la credinta

  Pe sufletul cel ratacit!

  Dezleaga, Preacurata Maica,

  Catusele celor robiti

  Si daruieste-le rabdare

  Crestinilor napastuiti!

 8. olivian, medic Says:

  Suntem crestini de doua mii de ani… Cum putem sa renegam asta? Cum vor creste copii nostri botezati crestineste, ascunzand de ei sfintele icoane? Sa nu uitam ca prin credinta am razbit greutatile istoriei, prin credinta ne-am pastrat identitatea si glia!
  Rusinoasa ideea de a sscoate icoanele din scoli!
  Dumnezeu sa ne ajute!

 9. davinci Says:

  Fratilor este cel mai josnic atac la identitatea noastra nationala! Singurele lucruri care a tinut natia asta pana in 1918 au fost dorinta de a fi impreuna si credeinta noastra ortodoxa! Daca parlamentul voteaza aceata lege este de datoria noastra sa nu o respectam si sa ne cerem dreptul la nesupunere! S-a mers prea departe cu deznationalizarea! Daca nu se face nimica razbunarea lui Dumnezeu o s-o supotrte tocmai aceaste generatii care care nu vor mai avea icoanele! Nu cred ca la Budapesta nu sunt cruci prin scoli! Deci atat biserica cat si oamenii cu scaun la cap trebuie sa se coalizeze impotriva acestei noi incercari de distrugere a natiei!

 10. cojocaru cezar Says:

  A vorbi despre icoane nu le este dat necredinciosilor sa ne amintim ca nu ne inchinammaterilului din care este facuta icoana ci chipului de pe ea.

 11. alisa Says:

  Dupa ce in decembrie 89 ne-am castigat dreptul la libertate si credinta cu sangele atator tineri acum, dupa 17 ani, vor unii sa ne aduca iarasi la starea de dinainte uitand jertfa si sangele ce s-a varsat pentru a avea ce avem astazi … LIBERTATEA DE A NE EXPRIMA CREDINTA noastra stramoseasca si de a arata tuturor celor din jur ca suntem crestini.
  Noi, domnule Emil Moisil, fiind crestini, asa ne exprimam credinta: prin semnul sfintei cruci si prin icoane.
  Faptul ca dvs. nu sunteti crestin nu inseamna ca eu care sunt crestin trebuie sa renunt la credinta mea si la exprimarea ei pentru ca dvs. invocati drepturile omului. Si eu care sunt crestin si imi exprim credinta am dreptul la libertate religioasa ca si dvs. care nu sunteti crestin. Deci si eu pot invoca drepturile omului, ca si dvs. Dvs. imi cereti practic sa renunt la credinta mea, prin faptul ca-mi cereti sa renunt la icoanele in care eu cred. Deci din punct de vedere religios dvs. nu ma tolerati pe mine care sunt crestina si nu-mi respectati drepturile de liberate religioasa. In concluzie… cine respecta si cine nu respecta drepturile omului in cazul de fata?
  In clasele in care sunt icoane sunt sigura ca invata copii crestini care isi exprima apartenenta religioasa asa cum cei care isi atarna steagul Romaniei isi exprima apartenenta la poporul roman.
  Ce ati spune dvs. daca nationalitatile minoritare din Romania ar veni si ar cere statului roman sa nu se mai vorbeasca romana in Romania pentru ca li se incalca drepturile?
  Imi pare rau, dar dintotdeauna majoritatea se impune in fata minoritatii, daca ar fi invers ne-am intorce din noula dictatura.
  De ce nu le spuneti si chinezilor sau indienilor la ei in tara sa nu-si mai exprime credinta in Budda si sa nu mai aibe peste tot statuiete. Sau musulmanilor?
  Bag seamna ca nu sunteti deloc roman, caci romanii dintotdeauna au fost crestin-ortodocsi si au luptat din toate timpurile pentru apararea acestei credinte. Daca n-ar fi fost asa astazi am fi fost cu siguranta musulmani.
  Ne vom apara in continuare credinta si veti fi starpit ca toti cei de mai inaite de dvs.care au vrut sa ne rapeasca credinta si care totusi au o scuza, erau straini nu romani, Noi ne-am nascut romani si crestini in acelasi timp.
  Cei ca dvs. care isi uita originile nu se pot numi altfel decat tradatori si fie ca sa aveti aceeasi soarta ca toti tradatorii de neam si de tara. Amin!
  Icoanele sa ramana in scoli caci ne-am recastigat acest drept in decembrie 89. Nu faceti jerfa copiilor nostri de atuncea sa fie zadarnica.
  Dumnezeu sa ne ajute!

 12. ovidiu Says:

  Fratilor,nu trebuie sa lasam asa ceva sa se intample,azi icoanele maine crucile iar poimaine nu numai din scoli ci si de la noi de acasa sa le scoatem si poate mai tarziu sa daramam lacasurile sfinte si sa calcam pe cele sfinte si pe crucea din biserica lui HRISTOS.Stramosii nostri au lupatat cu mare evlavie pentru credinta care am mostenito iar acum sa ne lepadam asa incetu cu incetu de toate cele sfinte?Fratilor acum trebuie sa luptam lupta cea dreapta,Domnul nostru ISUS HRISTOS si-a dat viata pentru noi,iar acum trebuie si noi sa ramanem neclintiti si tari pentru sfanta soborniceasca si apostoleasca drept maritoare biserca lui HRISTOS asa cum au facuto si sfintii parinti.DUMNEZEU sa ne auda rugaciunile si sa ne ajute.Amin

 13. Simona Says:

  Ce vremuri am ajuns, dupa 2000 de ani de crestinism…Icoanele sunt o fereastra spre Dumnezeu .Sa nu-i lasam pe copilasii nostri lipsiti de mangaierea icoanelor. Doamne ajuta!

 14. vamos vincentiu Says:

  personal am inceput sa cred ca am inceput sa ne confruntam cu o noua era a iconoclasmului de ce sa ne lasam la niste sectanti care vor sa puna stapanire pe scoli, pe institutiile publice normal ca pe ei ii deranjaza icoanele pentru ca nu cred in ele si in puterea lor.sa fim uniti si sa nu ne lasam intimidati de niste rauvoitori, ai natiei noastre,sa luptam impotriva iconoclastilor!!!!

 15. Dumitrascu Says:

  Respectarea drepturilor minoritatilor nu inseamna lezarea majoritatii.Fiti mai lucizi si nu faceti jocul fortelor oculte.Dumnezeu sa va lumineze.Ca sa avem o natiune sanatoasa trebuie sa aiba o moralitate ortodoxa cum avem de milenii.Pastrati icoanele in scoli.

 16. Dutu Marian Says:

  Poate tineretul de azi nu este legat de biserica ca si batrinii nostri, si ca si pretutindeni in occident ar fi logic ca scolile sa fie laicizate. Numai ca daca privim ce se intimpla in occident, am avea interes sa pastram icoanele. In Canada s-au scos crucifixurile din scoli, si acum facem loc la kirpane (un cutitas care este un semn religios pentru religia sheik) si mai stiu eu ce acomodari s-au mai facut in universitati precum sali de rugaciune pentru musulmani. Deci, daca nu pastrezi si intaresti identitatea neamului tau, usa e larg deschisa pentru altii care vor impune alte identitati (nevoia de a marca teritoriul). Asimilare.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

TRAFIC TRIPUL - Directo Web