Search

Personalitati pentru icoane (II)

22/11/2006

Academician Dinu C. Giurescu: Consiliul National pentru aplicarea si extinderea discriminarii

“De regula, simbolurile religioase se numara printre cele definitorii pentru istoria si identitatea unei natiuni sau comunitati. Este firesc ca semiluna sa figureze pe stindardele unor state musulmane, fie ele si laice, cu sute de milioane de locuitori. Crucea este simbolul comunitatilor crestine – ortodocsi, catolici, greco-catolici, luterani, anglicani, calvini, presbiterieni, reformati sau baptisti. Romania este in proportie de peste 95% o tara crestina. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii vine cu o propunere care loveste si pune la index 95% dintre cetatenii romani ce apartin unei biserici crestine, in primul rand ortodocsi, catolici, greco catolici sau reformati…

Greu de crezut ca onor Parlamentul Romaniei sau Ministerul Educatiei se vor asocia unei propuneri atat de stranii. Revenim oare la situatia ante-1989 cand manifestarea credintei era limitata strict in interiorul unei biserici? Prin propunerea sa, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pare ca isi schimba menirea in aceea de Consiliu National pentru aplicarea si extinderea discriminarii la nivelul unei tari intregi”.

Academician Constantin Balaceanu Stolnici

“Am trait sa vad ca la 16 ani dupa caderea comunismului ateu, sunt ‘romani’ si organizatii ‘romanesti’ care reiau, cu un nou discurs ipocrit, ofensiva impotriva spiritualitatii noastre, incepand prin a cere scoaterea icoanelor din scoli, dar care sigur vor continua cu cererea scoaterii troitelor si crucilor de pe marginea drumurilor, din gradinile publice si cimitire, interzicerea trasului clopotelor, spoirea bisericilor cu picturi exterioare, eventual ascunderea lor dupa blocuri-ecran si, de ce nu, demolarea lor. Sper ca nu vom ceda la aceasta agresiune a dusmanilor dinauntru si din afara tarii, angajati impotriva credintei noastre, a parintilor, bunicilor si inaintasilor nostri.”


Academician Eugen Mihaescu: Domnul Moise este cel care face o discriminare

“Sunt revoltat de ce se intampla. Suntem intr-o tara crestina. In Parlamentul Romaniei, deasupra presedintelui Parlamentului este o cruce. O dam si pe asta afara din Parlament? Daca domnul Moise va fi suparat ca pe biserici se afla o cruce, vom avea cocosi, ca la protestanti? Cine decide in chestia asta? Intr-o tara in care religia crestina si Biserica Ortodoxa Romana se bucura de incredere in randul populatiei – vorbesc de credinta, nu de anumiti prelati, care si-au pierdut din credibilitate, in urma asocierii numelor lor cu Securitatea – cum indrazneste cineva ca domnul Moise sa aiba o astfel de initiativa? Domnul Moise poarta numele unui profet – nici macar aceasta nu-i trage un clopot? Si cine sunt cei care reclama discriminare? Daca am fi dat jos o stea a lui David sau o semiluna pentru a pune o cruce in loc, atunci ar fi fost vorba de discriminare, insa in cazul de fata nu putem vorbi de asa ceva. Domnul Moise este cel care face o discriminare. Sa isi aduca aminte de inaintasii sai. Consider ca este o rusine ceea ce se intampla.”

Prof. dr Pavel Chirila, Asociatia Medical-Crestina “Christiana”: Oamenii fara Dumnezeu nu vor iubirea

“Toata lumea stie ca bratul vertical al crucii simbolizeaza legatura omului cu Dumnezeu, iar bratul orizontal – iubirea dintre oameni. Religia crestina ne invata ca mantuirea se obtine prin cruce si ca diavolul se teme foarte tare de cruce. Oamenii religiosi iubesc simbolurile pentru ca preinchipuie sensuri din imparatia lui Dumnezeu. Oamenii fara Dumezeu, hulitorii, anticristii, au dureri si spaime cand vad crucea. Ar trebui insa sa nu le fie frica, pentru ca poporul roman, pe langa faptul ca are sfinti si martiri multi, are si un proverb care se adevereste intotdeauna: ‘de ce ti-e frica nu scapi’. Tortionarii nostri din inchisori si tradatorii de neam si Biserica sunt oameni care nu iubesc simbolurile, sunt de teapa celor care au cerut eliminarea simbolurilor din scoli. Frati crestini, nu va lasati inselati: eliminarea simbolurilor crestine din scoli nu a fost ceruta nici de evrei, nici de islamici si nici de reprezentantii altor religii; cei care au cerut eliminarea simbolurilor crestine din scoli sunt – foarte simplu – antihristii.”

Postat in atitudini | Nu sunt comentarii »

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

TRAFIC TRIPUL - Directo Web