Search

M.Ed.C. considera oportuna dezbaterea in Parlament a deciziei Colegiul Director al CNCD

21/11/2006

Comunicat de pe site-ul oficial www.edu.ro

Ministerul Educatiei si Cercetarii a luat act de comunicatul emis de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii in data de 21 noiembrie 2006.

Potrivit acestuia, Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a analizat cererea de retragere a simbolurilor religioase din institutiile de invatamant public din Romania, cerere formulata de domnul Emil Moise, profesor de filosofie din Buzau.

In acest comunicat, Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii recomanda Ministerului Educatiei si Cercetarii elaborarea si implementarea unor norme interne care sa reglementeze prezenta simbolurilor religioase in institutiile de invtatmant public din Romania, enuntand in acest sens cinci principii.

La aceasta data hotararea CNCD nu este emisa. Dupa emiterea acesteia, avand in vedere importanta si caracterul special al deciziilor ce trebuie luate, M.Ed.C. considera oportuna prezentarea documentului spre dezbatere comisiilor de invatamant din Parlamentul Romaniei.

Director,
Mircea MURESAN

Postat in stiri | 4 Comentarii »

4 Responses

 1. Banu Marian Says:

  Nici o norma! Icoanele trebuie sa fie prezente in scoli(punct).Nu negociem nimic!Nu e nevoie! Un om catre diavolul cu chip de om: “Eu cu tine nu fac prinsoare nici ca Dumnezeu exista” Pai ce norme?Cred ca trebuie sa elaboram norme de excludere din invatamint a unor dezaxati precum Moses Emil(og)

 2. marian ursache Says:

  Conform aceleiasi logici,C.D. al C.N.C.D. sa analizeze si sa dispuna scoaterea din programele de invatamant a teoriei evolutiei care neaga Creatia deci neaga Creatorul-Dumnezeu! Aceasta nu este un atentat la opinia majoritatii crestine?Nu este o discriminare?Crucea si icoanele trimit cu gandul la Dumnezeu,nu IMPUN credinta!Acea materie IMPUNE invatarea ei,conditie necesara promovarii clasei si obtinerii unei diplome de absolvire!A incetat discriminarea comunista sau s-a transformat in discriminare “democratica”a crestinismului ceruta de principiile filozofice ale unui profesor a carui intoleranta se poate manifesta fara discriminare!
  RUSINE!Dar aceste lucruri si altele,mai grozave,trebuie sa se intample!

 3. alopw Says:

  Icoana nu este un simbol, ci o realitate prezenta in lume, marturia intruparii lui Hristos. Prezenta sau eliminarea icoanelor din scoli nu este o chestiune care intra in atributiile statului (pentru ca e nefiresc ca statul sa legifereze optiuni existentiale care depasesc domeniul ingust al legislatiei). Eliminarea sau mentinerea icoanelor in scoli tine de optiunea elevilor si a parintilor nu de CAPRICIILE UNUI ELEV SAU UNUI PARINTE.

 4. mihaela Says:

  Si asa noi romanii suntem priviti f prost in lume. Unde va mai ajunge omenirea asta…?unii sunt condusi de forte rele. De aceea trebuie sa luptam impotriva diavolului, sa nu ne lasam condusi de cei rai si sa ne pastram valorile si obiceiurile asa cum ni s-au transmis din stramosi.Chiar daca suntem mai putini in numar ,noi ortodocsi nu trebuie sa ne parasim credinta.Stramosii nostri au trecut prin adevarate persecutari, insa pe noi ne paste doar usoare incercari…de aceea daca ne rugam si suntem tari in fata Celui de Sus,,nimeni nu ne va putea sta impotriva.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

TRAFIC TRIPUL - Directo Web